De interimmer; een hoop positieve energie en extra stuwkracht

Sinds kort werk ik enkele uren per maand als interim bij een klant van ons. Naast dat ik dit super leerzaam vind, is het leuk en variërend. Ik kom op een nieuwe plek terecht, ontmoet weer nieuwe collega’s én kom in een andere bedrijfscultuur terecht. Hoe zit de organisatie in elkaar, hoe gaan de mensen met elkaar om en wie doet nou eigenlijk wat?
Author ContiNews
Date 13 september 2019
Categorie Blogs & Vlogs
Schermafbeelding-2019-09-13-om-15.48.57
Date 13 september 2019
Categorie Blogs & Vlogs

Sinds kort werk ik enkele uren per maand als interim bij een klant van ons. Naast dat ik dit super leerzaam vind, is het leuk en variërend. Ik kom op een nieuwe plek terecht, ontmoet weer nieuwe collega’s én kom in een andere bedrijfscultuur terecht. Hoe zit de organisatie in elkaar, hoe gaan de mensen met elkaar om en wie doet nou eigenlijk wat? Er zijn veel redenen te bedenken waarom én vooral ook wanneer er gekozen kan worden voor een interimmer. Bij veel bedrijven worden de communicatie- en vaak ook de marketingwerkzaamheden erbij gedaan. Wanneer een bedrijf vervolgens groeit, worden deze werkzaamheden vaak te veel. Conclusie? Een interimmer is dan een goede oplossing. Deze zorgt voor extra capaciteit én flexibiliteit. Soms heeft een bedrijf behoefte aan extra paar hersenen of handen op kantoor. Dit kan vanwege bijvoorbeeld een zwangerschapsverlof, ziekteverlof of drukte door grote projecten. Ook bedrijven die net niet voldoende werk hebben op gebied van marketingcommunicatie en PR om daarvoor iemand op de loonlijst te zetten, is een interimmer een goede oplossing. De zoektocht naar een interimmer is vaak sneller afgerond dan de zoektocht naar een nieuwe medewerker, omdat een interim medewerker flexibeler in te zetten is en vaak direct aan de slag kan! Als interim medewerker kom je met een frisse kijk het bedrijf binnen, of met een open blik zoals mijn collega Daisy -die ook als interim werkt- zegt. Op de eerste dag dat je komt werken, krijg je een rondleiding, maak je kennis met je collega’s, leer je wie welke rol heeft en proef je de bedrijfscultuur. Ik haalde hier veel waardevolle informatie vandaan: wie kan ik interviewen, bij wie moet ik zijn voor referenties van klanten, wie is er veel op de werkvloer en weet dus echt wat er allemaal speelt. Los van alle informatie die vers op je af komt, is een reflectie op de eerste indruk van een organisatie, afdeling of team heel waardevol voor de groei van een organisatie. Kortom, de eerste dag zou wel eens de belangrijkste dag kunnen zijn. Met een frisse blik ben ik van start gegaan bij mijn eerste interim opdracht. Met een hoop positieve energie en extra stuwkracht (en coaching vanuit kantoor) draag ik bij aan de doelen die mijn opdrachtgever wil behalen. Hoe mooi is dat?! Ook een interim communicatieadviseur nodig? Let us know! Groet, Els

09-04-2024 Ieder jaar kiest Continews een goed doel uit om gedurende 12 maanden gratis voor te werken. Een gift in de vorm van een Nicheabonnement, waarbij maandelijks proactief media-aandacht wordt gegenereerd. Afgelopen jaar viel de keuze op Made Blue Foundation.
18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media