Storytelling, breng je merk tot leven

Want storytelling is een belangrijk onderwerp, ‘iets’ wat moet worden uitgewerkt om onder anderen jouw concurrentievoordeel te herkennen en te vertalen richting de klant. Wat is jouw USP? Verwerk dit in je storytelling en de boodschap die jij wilt uitstralen als bedrijf creëert impact. Kom in de ‘top of mind’ van je (potentiële) klant en zorg voor verbintenis. 
Author Casper van Diemen
Date 22 november 2022
Categorie Blogs & Vlogs
Name Claire van den Berg
photo-1517245386807-bb43f82c33c4
Date 22 november 2022
Categorie Blogs & Vlogs
Name Claire van den Berg

Tijd voor een verhaal

Over?

Jouw bedrijf.

 

Want storytelling is een belangrijk onderwerp, ‘iets’ wat moet worden uitgewerkt om onder anderen jouw concurrentievoordeel te herkennen en te vertalen richting de klant. Wat is jouw USP? Verwerk dit in je storytelling en de boodschap die jij wilt uitstralen als bedrijf creëert impact. Kom in de ‘top of mind’ van je (potentiële) klant en zorg voor verbintenis.

 

Welke kracht heeft storytelling

Corporate storytelling geeft duidelijk aan waar je merk voor staat. Vaak wordt dit een purpose genoemd. Het geeft een duidelijk beeld van de missie, visie en kernwaarden van de organisatie. Dat gaat zeker niet over het product of dienst. Dit gaat veel meer over een beleving. Dat is wat je over wilt brengen. Wat houdt het in om zaken te doen met het merk. Met alle content die je maakt wil je de doelgroep het gevoel geven dat ze wat missen als ze niet direct liken, kopen of inschrijven. Je bent echt bezig om een doelgroep aan je te binden binnen een bubbel.

 

Framework van storytelling

Je zorgt voor het framework van storytelling voor een goed fundament, de opbouw en de uitbouw.

 

 

Het framework is waar we het eerder over hadden. De basis voor alle PR: missie, visie en meetbare kernwaarden die duidelijk maken voor klanten wat je kunt verwachten en ook voor medewerkers wat er van hen wordt verwacht in termen van kennis houding en gedrag. Bij de opbouw zorg je voor borging in de organisatie. Dit is de interne storytelling. Je betrekt anderen, gaat opzoek naar ambassadeurs, deelt successen actief en geeft vooral zelf het goede voorbeeld. Bij de uitbouw blijf je actief communiceren op basis van heldere keuzes. Alle communicatie uitingen dragen bij aan het bouwen van de gewenste identiteit. Je voedt de doelgroep als het ware constant met ‘identiteitsversterkers’.

 

Wat bevat een goed verhaal

Een goed verhaal bevat een held, empathie, een uitdaging, een conflict en moed. Je hebt een held nodig als in iemand waar de belangstelling naar uit gaat. Mensen associëren zich met mensen. Daarom zie je ook zoveel campagnes met een heldere hoofdrolspeler. Er moet empathie zitten in een verhaal. Je moet meevoelen met de ‘pijn’ van de held. Er moet een uitdaging inzitten om iets heel graag te willen. Er moet een conflict zijn. En hoe groter het obstakel, hoe grotere de gewenste emotie die we op willen roepen. As laatste natuurlijk de moed om angsten te overwinnen.

 

Goede storytelling kost veel aandacht en tijd. Maar zodra de basis staat heb je een prachtig fundament voor effectieve PR en dus ook woordvoering. Jouw kapstok voor alle communicatie.

Tags BtB | BtC | Duurzaamheid | e-commerce | Hotellerie / MICE | Non-profit | Travel
09-04-2024 Ieder jaar kiest Continews een goed doel uit om gedurende 12 maanden gratis voor te werken. Een gift in de vorm van een Nicheabonnement, waarbij maandelijks proactief media-aandacht wordt gegenereerd. Afgelopen jaar viel de keuze op Made Blue Foundation.
18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media