Traineeship Marketing, Communicatie, PR

Ben je net of bijna klaar met een opleiding in de richting van marketing /communicatie/ (creative) media/ multimedia/ journalistiek en zoek je een bruisende werkplek die je carrière geen windeieren legt?

Lees dan gauw verder!

Er is een plek beschikbaar om te starten tussen 1-11-2022 en 1-2-2023.


Continews zoekt A-spelers

Wij zoeken mensen die we in het diepe kunnen gooien en die we snel veel verantwoordelijkheden kunnen geven. Mensen die ervan houden om te leren door ervaring en die door vallen en opstaan het communicatievak snel onder knie krijgen. Mensen die het hoofd koel houden, ook als het van de deadlines heet wordt onder de voeten.
Dus ben je klaar voor een uitdaging, nieuwsgierig aangelegd én sta je stevig in je schoenen? Neem dan contact met ons op!

(Benieuwd naar onze diensten, wie wij zijn of ons kantoor? Klik op de links!)

Locatie: Haarlem Centrum (koepelgevangenis).

Op loopafstand van Haarlem CS. Hybride werken is mogelijk.

Wij zoeken mensen die we in het diepe kunnen gooien en die we snel veel verantwoordelijkheden kunnen geven. Mensen die ervan houden om te leren door ervaring en die door vallen en opstaan het communicatievak snel onder knie krijgen. Mensen die het hoofd koel houden, ook als het van de deadlines heet wordt onder de voeten.
Dus ben je klaar voor een uitdaging, nieuwsgierig aangelegd én sta je stevig in je schoenen? Neem dan contact met ons op!

(Benieuwd naar onze diensten, wie wij zijn of ons kantoor? Klik op de links!)

Locatie: Haarlem Centrum (koepelgevangenis).

Op loopafstand van Haarlem CS.

Dit ben jij 

  • Iemand die haar/zijn leergierigheid professioneel wil voeden.
  • Je hebt karakter én een gunfactor.
  • Je bent energiek en positief.
  • Betrouwbaar: je doet wat je zegt.
  • Potig. Je krijgt dingen voor elkaar en bent in staat om hulp te vragen als je spaak loopt. 
  • Je bent leergierig en nieuwsgierig. Je hoeft niet alles te weten van marketing en communicatie, maar dat wil je wel.
    Je bent handig met social. En niet een beetje ook. 
  • Je laat je niet gek maken; je kunt goed met deadlines omgaan. 
  • Je bent correct. Niet alleen naar anderen toe, maar ook in onze moedertaal. 

 

Wat ga jij doen  

De eerste zes maanden 

 Als trainee start je de eerste zes maanden met een uitgebreid opleidingstraject. 

 Je krijgt een vaste begeleider en samen met hem/haar bespreek je jouw leerdoelen en doelstellingen. 

 Het traineeship bestaat uit zes modules die je afgaat en waarmee het vak PR-adviseur stapsgewijs onder de knie krijgt. 

 

Na zes maanden 

 Na het succesvol afronden van het traineeship ontvang je jouw certificaat. Super. 

 Je maakt nu ook promotie naar junior PR-adviseur. 

 Je krijgt een hoger salaris en meer verantwoordelijkheid. 

 Je hebt veel contact met klanten en werkt nauw samen in een accountteam. 

 

Daarna 

 Na jouw jaar als junior PR-adviseur maak je promotie naar accountmanager. 

 Je krijgt eigen klanten en een bonusregeling. 

 Je kunt vervolgens verder groeien in jouw vak en tot accountdirector waarbij jij een team aanstuurt. 

 

Extraatjes. Wie houdt er niet van?!

– Je krijgt -als je wilt- begeleiding van een professionele voedings- en beweegadviseur 

– Je krijgt -sowieso!- een flexibel, goed pensioen. 

– Je gaat Keihard Lachen.
– Je gaat de gevangenis in. En dat is geen grap.  

 

Neem contact met ons op!

P.S. mocht je nou zelf niet helemaal voldoen aan onze eisenlijst, maar ken je iemand die daaraan wel voldoet? Dan vinden we het heel fijn als je deze persoon tipt. Dank alvast! 

 

*Onderdelen van de procedure zijn een capaciteitentest (contentcreatie), een persoonlijkheidstest en in overleg draai je een dag mee met het team. 

**Wij wensen enkel correspondentie te ontvangen van kandidaten, acquisitie stellen we niet op prijs. 

Lees meer

Interview Puck

Wie ben je?

Ik ben Puck, ik ben 23 jaar en ik werk hier sinds een paar maanden als trainee marketing, communicatie & PR.

Hoe begeleidt Continews jou met je werk?

Ik werd meteen in het diepe gegooid en dat is wat ik persoonlijk heel erg fijn vind. Ik leer daar namelijk het meeste van. Ik ben minder van het uit boeken leren of het luisteren naar iets wat gepresenteerd wordt. Het is echt een praktijkvak, en in dat proces word je begeleidt en geholpen. Je krijgt meteen verantwoordelijkheid en vertrouwen in het vak, en als je een vraag hebt, kun je die altijd stellen.

Heb je het gevoel dat je hierbij groeit als PR-adviseur?

Door de werkwijze groei ik echt enorm snel. Ik merk dat ik een veel beter perspectief heb gekregen van ons vak en ik leer veel sneller dan ik verwacht had. Door die “hands on” manier van werken krijg je meteen een idee van hoe het echt werkt, en daar kan je enorm veel leren.

Continews is een uniek bedrijf, hoe is het werken bij Continews anders dan bij andere PR-bureaus?

Ik vond het lastig om aan een baan te komen omdat ik heel weinig ervaring had. En dat krijg ik elke keer terug te horen van verschillende pr-bureaus. Maar Continews stond open om mij een kans te geven en bood mij aan om een dag mee te werken. Dat beviel heel goed. De traineeship verloopt in een traject, een soort van leerproces, en je hebt echt het gevoel dat je dagelijks groeit in het werk wat je doet.

En wat is dat, nieuws maken?

Je wordt steeds handiger met het zien van wat relevant is. Wat voor data is interessant voor een journalist? Hoe kunnen we deze data verkrijgen? Zo krijg je al snel een goed idee hoe je ervoor kun zorgen dat jouw klant in de media komt.

 

Je hebt dus veel contact met lokale en landelijke media, Heb je het gevoel dat je een breder beeld hebt van hoe zij werken?

Je krijgt al heel snel een nieuw perspectief in het werk wat ze doen. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwtjes en data. Het is eigenlijk veel toegankelijker dan ik dacht. Eerst is het wel even spannend, bellen met een journalist. Je merkt echt dat ze open staan voor wat je te bieden hebt.

Hoe is het team?

Ik denk dat Continews heel erg de mentaliteit heeft van: Teamwork makes the dream work. Het is niet alleen binnen Continews teamwork, maar ook met je klanten, en met journalisten. Zo zorg je er samen voor dat je goede resultaten kan behalen.

Het is ook fijn dat het gezellig is, en het niet altijd over werk gaat. Soms samen even buiten een loopje doen is natuurlijk ook fijn.

Lees meer

Interview Renée

Wie ben je?

Ik ben Renée, ik loop stage bij Continews en hier studeer ik ook af. Het leuke is dat ik hieraan gelijk een parttimebaan heb overgehouden: ik doe namelijk, naast mijn stage, het traineeship.

Hoe begeleidt Continews jou met je werk?

Door mij gelijk kennis te laten maken met alle kanten van het vak. Zo word je vrij snel gevraagd om een persbericht te schrijven waardoor je snel weet wat je moet doen, en leer je wat er van je verwacht wordt. In dat proces word je begeleid en krijg je veel ruimte om vragen te stellen, je werkt dan ook samen met mensen die dit al jaren doen en er dus veel van af weten.

De theorie die je krijgt is niet theorie op zichzelf. Het wordt namelijk verwerkt in de praktijk. Het is niet leren uit een boekje, het is gewoon leren door te doen.

Heb je het gevoel dat je hierbij groeit als PR-adviseur?

Ja, zeker. Ik kom van een opleiding communicatie met een half jaar minor bedrijfsjournalistiek, dus ik heb in een halfjaar heel veel theorie gehad over dingen zoals: Wat is journalistiek? Wat zijn interviews? Welke uitwerkvormen zijn er? Ik had in die tijd niet echt het idee dat ik daar iets mee kon. Bij Continews kreeg ik meteen de opdracht om een persbericht te schrijven. Je krijgt de info van wat erin moet en je mag beginnen. Je krijgt ook gelijk een flinke lading feedback erop, maar je weet zeker dat je het op die manier de volgende keer 60% beter doet.

Continews is een uniek bedrijf, hoe is het werken bij Continews anders dan bij andere PR-bureaus?

Ik heb het idee dat het veel minder kortstondig is. Als je bij een pr-bureau aanklopt en zegt “Hoi we gaan verhuizen, wil je een persbericht schrijven?” dan gebeurt dat; maar Continews verdiept zich wel echt in de klanten en in wat de organisatie doet en aan de hand daarvan gaan ze in op relevant nieuws. We zijn pro-actief bezig met: Wat zijn de mooie haakjes? Wat is een goed moment om ergens op in te gaan? Als je iets langs ziet komen dan ben je bewust bezig, omdat je weet wat je klanten doen, en hoe je daarop in kan spelen. Ik denk dat dat het grote verschil is; dat je veel meer begaan bent met je relaties en met je klanten. Je bent dus veel meer bezig met nieuws maken dan met standaard berichten van bedrijven naar buiten brengen.

En wat is dat, nieuws maken?

Inspelen op relevante data. Dus wat vindt de gemiddelde Nederlander relevant om te zien? Wat vindt een Nederlander met specifieke interesses? Door relevante data aan te leveren aan de juiste journalisten kun je er dus voor zorgen dat jouw klant in de media komt.

Je hebt dus veel contact met lokale en landelijke media, Heb je het gevoel dat je een breder beeld hebt van hoe zij werken?

Ik had nooit echt bewust nagedacht hoe journalisten aan hun informatie kwamen. Maar eigenlijk is het werk van journalisten gewoon samenwerken; zij zijn ook op zoek naar nieuws en willen ook verhalen hebben om te delen. En als wij die verhalen aan kunnen bieden, dan staan ze daar heel erg voor open. Dat had ik in eerste instantie niet zo bedacht.

Het is eerst natuurlijk wel een drempel, om zomaar iemand van bijvoorbeeld De Telegraaf te bellen, dat is natuurlijk spannend. Maar dat maakt het ook weer leuk, je maakt echt kennis met de wereld van journalistiek.

Hoe is het team?

We hebben een ontzettend gezellig en meedenkend team, het is niet alleen maar werk, werk, werk. Het voelt heel menselijk en vriendelijk. Als je hulp nodig hebt dan krijg je dat ook, en dat werkt erg motiverend.

Lees meer

Solliciteer nu!

Bring it on! Wij zijn altijd op zoek naar gedreven talent.

 

Interesse? Stuur ons jouw CV en motivatiebrief (als pdf)!

Solliciteer nu!

Bring it on! Wij zijn altijd op zoek naar gedreven talent. Interesse? Stuur ons jouw CV en motivatiebrief!

Onze andere vacatures

Heb jij zin om de hele dag koffie voor ons in te schenken en onze rotklusjes te doen? Word onze nieuwe stagiair! All jokes aside… Heb jij een goede neus voor actualiteit en wil jij bijdragen aan de zichtbaarheid van Continews en haar klanten? Wil je veel leren op het gebied van free publicity, de manier hoe nieuws gemaakt wordt en het creëren van diverse content voor allerlei soorten media? Ben je bereid hard te werken, net als wij? Bij deze, je bent uitgenodigd voor een gezellig gesprek.
Wat fijn dat je deze vacature gevonden hebt! Zo zie je maar: wie nieuwsgierig is, komt nog eens ergens. Wij zoeken een ijzersterke content creator. Een doorvrager. Een verbinder. Een kameleon als het gaat om doelgroepen en organisaties. Een nieuwsgierige slimmerik met grote sociale vaardigheden. En om het jou gemakkelijk te maken, hebben we een lijstje gemaakt met ideale eigenschappen. Of eigenlijk: eisen. De eerste hebben we alvast voor je doorgehaald, want die heb je zojuist bewezen 😉. Locatie: Haarlem Centrum (koepelgevangenis). Op loopafstand van Haarlem CS. Hybride werken is mogelijk.