Alle woordvoerders zijn leugenaars

Het wordt ook weleens gezegd dat alle woordvoerders leugenaars zijn. Dat is dan niet zo best toch? Nee zeker niet.
Author ContiNews
Date 20 juli 2021
Categorie Blogs & Vlogs
05416be7-53d2-4d09-a886-56ba5afe78fckopie-22
Date 20 juli 2021
Categorie Blogs & Vlogs

Je kunt als woordvoerder toch niet altijd de waarheid vertellen? Dus dan ben je gewoon een leugenaar? Je kunt als woordvoeder inderdaad niet altijd het achterste van je tong laten zien. En het wordt ook weleens gezegd dat alle woordvoerders leugenaars zijn. Dat is dan niet zo best toch?  Nee zeker niet. Er zijn ook beste veel kritische media die om deze reden op voorhand niet willen spreken met een woordvoerder maar alleen met zogenoemde beslissers in een organisatie. Hoe ga je daarmee om dan? Ja, minder liegen. We zien veel woordvoerders die gewoon geen slecht nieuws willen verkondigen. Als voorbeeld las ik laatst een woordvoerder die over een situatie rondom een gevangenis sprak dat alles onder controle was terwijl er zes van de 1800 ontsnapte gevangenen terecht waren. Wat moet zo’n woordvoerder dan, zeggen dat alles ellende is? Ja, eigenlijk wel. Mensen zijn niet gek. Maar voeg er iets aan toe. Namelijk hoe dingen opgelost worden. Het is echt niet erg om fouten te erkennen en schakel dan direct over naar de oplossing. Die moet adequaat zijn. Zo win je als woordvoerder vertrouwen en kan je rekenen op sympathie.

Tags BtB | BtC | Duurzaamheid | e-commerce | Hotellerie / MICE | Non-profit | Travel
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakel heeft voor het versterken van de naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
08-06-2022 Frank Griekspoor is mede-eigenaar van Griekspoor, een multifunctioneel familiebedrijf in de civiele techniek sinds 1968. De onderneming werkt aan bruggen, grond, weg en water, sport- en speelvoorzieningen en belijning. Dit doet zij voor publieke opdrachtgevers en private partijen. Hij is heel blij met Continews, omdat het bureau hen op professionele wijze laat opvallen in hun bijzondere sector.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media