Gemeente Zaanstad op de korrel wegens vacature voor ‘zwartlakker’, máár het levert wel veel aandacht op

Author Els Kaptijn
Date 5 mei 2022
Categorie Blogs & Vlogs

Een vacature van de gemeente Zaanstad maakt nogal wat los op sociale media, zelfs zo veel dat de vacature het landelijke nieuws haalde. Negatieve PR voor de gemeente Zaanstad, of goede PR voor deze openstaande vacature?

 

In een vacature voor de afhandeling van WOB-verzoeken, zoekt de gemeente Zaanstad specifiek naar mensen die ’documenten zwartlakken’ voordat deze openbaar worden gemaakt. Een wat ongelukkige formulering heeft de gemeente inmiddels toegegeven, nadat er zoveel ophef over is ontstaan. De functieomschrijving is inmiddels ook aangepast.

De tekst werd veranderd van:

‘De werkzaamheden zijn het zwartlakken van documenten voordat documenten openbaar gemaakt kunnen worden.’ 

Naar:

‘De werkzaamheden zullen onder andere zijn het afschermen van privacygevoelige informatie.’

 

Free publicity voor de werving van nieuwe medewerkers
Ongelukkige formulering of niet, het leverde wel veel aandacht op voor deze vacature. Iets wat in deze gekke arbeidsmarkt wellicht niet heel verkeerd is.

Free publicity voor de werving van nieuwe medewerkers werkt niet altijd, maar het kan ook zeker geen kwaad om free publicity in te zetten als communicatiemiddel. Zo hebben wij onlangs voor zonnebedrijf enie.nl veel media-aandacht gegenereerd ter ondersteuning van hun zoektocht naar nieuwe medewerkers. Enie.nl is een van de snelst groeiende duurzame bedrijven van Nederland. Het is in 2013 opgericht met als doel zonne-energie voor iedereen beschikbaar maken. Een steeds grotere groep mensen blijkt mee te willen gaan in deze missie. Als gevolg hiervan is het bedrijf dit jaar op zoek naar 100 nieuwe Enieanen, zoals het zijn medewerkers noemt.

Benieuwd of het voor jouw organisatie interessant is om free publicity in te zetten? Neem contact met mij op, ik bespreek de mogelijkheden graag.

Groetjes Els.

09-04-2024 Ieder jaar kiest Continews een goed doel uit om gedurende 12 maanden gratis voor te werken. Een gift in de vorm van een Nicheabonnement, waarbij maandelijks proactief media-aandacht wordt gegenereerd. Afgelopen jaar viel de keuze op Made Blue Foundation.
18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media