Breng negatief nieuws ook naar buiten

Niet alles kan alleen maar positief zijn. Mensen geloven dat ook helemaal niet. Dus waarom doen alsof.
Author ContiNews
Date 14 juli 2021
Categorie Blogs & Vlogs
05416be7-53d2-4d09-a886-56ba5afe78fckopie-3
Date 14 juli 2021
Categorie Blogs & Vlogs

Nee joh, doe niet zo raar. Nou, als je een autoriteit wilt zijn in jouw markt dan moet je denk ik zichtbaar zijn bij iedere trend. Positief of negatief. Hoe bedoel je? Niet alles kan alleen maar positief zijn. Mensen geloven dat ook helemaal niet. Dus waarom doen alsof. Nieuws gaat over trends. Een tijdelijke negatieve trend hoeft helemaal niet te betekenen dat klanten je niet meer zien staan. Ok dat als verkoop tegenzit bel je gelijk een journalist met dat nieuws? Nee zo zwart / wit is het niet. En het gaat er ook om hoe je het brengt. Je kunt tegenvallers best communiceren zolang je tegelijkertijd ook de kansen en of ontwikkelingen benoemt. Anders ben je een organisatie zonder visie, dan heb je een heel ander probleem. Ik weet het niet hoor, kan je niet beter afwachten Dat ligt eraan. Zie jou jouw merk als een belangrijke speler in de markt? Dan wordt er hoe dan ook over je gepubliceerd. En wanneer jouw organisatie de plek als ‘autoriteit’ niet inneemt dan doet jouw concurrent het wel. Dus kijk goed naar de verwording van nieuws. Spot trends ook als die negatief zijn en plak de kansen er tegenaan. Zo blijf je in control. Geldt dat dus alleen voor marktleiders? Nee ik denk voor ieder merk welke een belangrijke positie in wil nemen in haar markt en oprecht over wil komen. 

18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media