Communicatieverbindingen van nu en vroeger

Radio Kootwijk bestaat al ruim 100 jaar. Vanaf het begin van de 20ste eeuw tot op de dag van vandaag staat dit park in het teken van communicatie. Vroeger tussen Nederland en zijn voormalige koloniën, tegenwoordig tijdens een conferentie of businessmeeting.
Author ContiNews
Date 26 november 2020
Categorie Blogs & Vlogs
Klootwijk
Date 26 november 2020
Categorie Blogs & Vlogs

Radio Kootwijk bestaat al ruim 100 jaar. Vanaf het begin van de 20ste eeuw tot op de dag van vandaag staat dit park in het teken van communicatie. Vroeger tussen Nederland en zijn voormalige koloniën, tegenwoordig tijdens een conferentie of businessmeeting.

Voor degene die niet zo bekend zijn met Radio Kootwijk. Dit is een voormalig zenderpark op de Veluwe bij Apeldoorn. In de eerste helft van de 20e eeuw vormde dit zenderpark een belangrijke communicatieverbinding tussen Nederland en zijn voormalige koloniën.

Het hoofdgebouw (Gebouw A) is gebouwd in 1918, met rondom huizen voor de werknemers en werd vernoemd naar zenderpark: Radio Kootwijk.

Er werd een grote antenne gebouwd die bestond uit koperen kabels die aan zes 212m hoge masten werden opgehangen. De koperkabels werden ondergronds aangelegd voor aarding. Het hart van het gebouw is midden in gebouw omringd door beton. Voor het ontwerp van het hoofdgebouw A liet de architect zich inspireren door het Telefunken radiostation in Nauen, Duitsland, maar ook door de Sfinx. De bekendste bijnaam van het gebouw is “Kathedraal”.

In maart 1980 werd de laatste en grootste zendmast gesloopt en in 1999 verloor het park alle uitzendfuncties. In 2001 is alle zendapparatuur uit het gebouw verwijderd, daarna is het terrein in 2004 door de Dienst Landelijk Gebied overgekocht van KPN. Van de 450 hectare is ongeveer 400 hectare direct gegeven aan Staatsbosbeheer. DLG bezit 50 hectare grond, waarvan zo’n 15 zeer diverse gebouwen. Zij gingen daarna op zoek naar een nieuwe eigenaar voor het pand.

Er wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gecommuniceerd en ook nog steeds verbinding gemaakt. Maar nu door middel van businessmeetings en conferenties van bedrijven in het oude zendmast gebouw.

Ook wij bij Van Diemen PR zorgen elke dag voor communicatieverbindingen tussen klanten en hun doelgroepen. Wil jij met jou bedrijf ook beter worden in communiceren? Bekijk dan het omscholing traject “Zelf doen” op onze site!

09-04-2024 Ieder jaar kiest Continews een goed doel uit om gedurende 12 maanden gratis voor te werken. Een gift in de vorm van een Nicheabonnement, waarbij maandelijks proactief media-aandacht wordt gegenereerd. Afgelopen jaar viel de keuze op Made Blue Foundation.
18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media