Contentkalender 2022, heb jij hem al af?

Waar ga je volgend jaar over communiceren? Welke kanalen wil je inzetten? Het maken van een contentkalender zorgt ervoor dat je volgend jaar goed kan start kan gaan.
Author ContiNews
Date 23 december 2021
Categorie Blogs & Vlogs
pexels-towfiqu-barbhuiya-9036980 (1)
Date 23 december 2021
Categorie Blogs & Vlogs

Wat een jaar! Het einde van dit bijzondere jaar nadert en dus is het tijd om te evalueren en reflecteren. Maar ook tijd om vooruit te blikken. Waar ga je volgend jaar over communiceren? Welke kanalen wil je inzetten? Het maken van een contentkalender zorgt ervoor dat je volgend jaar goed kan start kan gaan.

 

Wat is een contentkalender?

Een contentkalender helpt je bij het plannen en organiseren van je content. Je hoeft niet direct het hele jaar vol te plannen, maar je kunt in ieder geval overzicht creëren, belangrijke dagen markeren, nieuwsfacts die je al weet alvast inplannen etc. Het is belangrijk om te weten via welke kanalen/middelen je op dit moment communiceert. Maar ook middels wel middelen je in het nieuwe jaar wilt gaan communiceren, wil je misschien gaan bloggen? Vloggen misschien? Welke informatie deel je met wie en via welke middelen? Nieuwsbrieven, blogs, social media, referentie cases? Dit komt allemaal in je kalender. Bepaal per ‘middel’ hoe vaak je content in deze vorm wilt delen, bijvoorbeeld maandelijks bloggen, om de maand een nieuwsbrief. Zorg voor regelmaat… Het werken met een contentkalender heeft een aantal voordelen: 

  • Je krijgt een goed overzicht van de middelen en bijbehorende content die je de komende tijd gaat delen
  • Je weet van tevoren wat je gaat plaatsen, dus geen last minute stress
  • Je kunt content van tevoren voorbereiden en inplannen op social media (denk hierbij ook aan de inhakers), Feestdagen etc…
  • Je zorgt ervoor dat je continu communiceert, waardoor je blijft opvallen
  • Mensen weten dat er regelmatig nieuwe content is, wat kan betekenen dat er meer terugkerende bezoekers op je website komen
  • Je werkt efficiënter, zodat je tijd overhoudt voor het doen van zaken ?

Genoeg voordelen dus! Overzicht is koning. Voor nu: fijne feestdagen en maak er een mooi 2022 van! Groetjes Els   

09-04-2024 Ieder jaar kiest Continews een goed doel uit om gedurende 12 maanden gratis voor te werken. Een gift in de vorm van een Nicheabonnement, waarbij maandelijks proactief media-aandacht wordt gegenereerd. Afgelopen jaar viel de keuze op Made Blue Foundation.
18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media