De eerste maand bij een PR-bureau

Dat was ‘m alweer: mijn eerste maand bij mijn eerste job. En wel als junior PR-adviseur bij Continews. De tijd is gevlogen. Goed teken, toch?
Author ContiNews
Date 21 april 2022
Categorie Blogs & Vlogs
Beeld bij blog Eerste maand
Date 21 april 2022
Categorie Blogs & Vlogs

Wat is PR eigenlijk

“Wat ga je nu precies doen dan?” is een vraag die ik de afgelopen maand vaak gehoord heb. Ik merkte dat er een vaag beeld bestaat rondom PR. “Dat heeft toch iets met marketing te maken? Of social media?” Weinig mensen weten wat PR precies inhoudt. Als ik naderhand uitleg wat een PR-bureau als Continews doet, het genereren van free publicity, zijn mensen vaak positief verrast. Er gaat als het ware een nieuwe wereld voor hen open. En ook voor mij!

 

Voor mij was het in het begin ook zeker niet makkelijk om de vraag wat PR precies is te beantwoorden. Het is een veelzijdig vak dat varieert van het schrijven van persberichten en het pitchen van nieuws bij media tot het onderhouden van klantrelaties, maar ook het onderhouden van relaties met journalisten. 

Oh, jij komt uit Limburg? Ik ook! 

Maar voordat je relaties kunt onderhouden, moet je ze natuurlijk wel eerst opbouwen. Bij zowel klanten als journalisten. Dat is best spannend in de eerste maand van je eerste job. Toen ik de eerste keren nieuws mocht pitchen bij een journalist was ik heel erg op zoek naar een raakvlak tussen de journalist en mij: “Oh, jij komt uit Limburg? Ik ook!” Dan ontstaat er meteen een leuker gesprek.

 

Als ik zie wat ik allemaal geleerd heb in de afgelopen vier weken, kan ik alleen nog maar uitkijken naar de tijd die komen gaat. 

 

Benieuwd wat Continews nog meer doet? Neem vooral contact op! 

Puck Peters

24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakel heeft voor het versterken van de naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
08-06-2022 Frank Griekspoor is mede-eigenaar van Griekspoor, een multifunctioneel familiebedrijf in de civiele techniek sinds 1968. De onderneming werkt aan bruggen, grond, weg en water, sport- en speelvoorzieningen en belijning. Dit doet zij voor publieke opdrachtgevers en private partijen. Hij is heel blij met Continews, omdat het bureau hen op professionele wijze laat opvallen in hun bijzondere sector.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media