Design heeft meer invloed dan je denkt

Voor veel organisaties in Nederland is design een bijzaak, het gaat natuurlijk meer om de producten of diensten dan om de uitstraling. Maar daar lopen veel organisaties vaak mis.
Author ContiNews
Date 24 februari 2022
Categorie Blogs & Vlogs
Thumbnail-Blog
Date 24 februari 2022
Categorie Blogs & Vlogs

Voor veel organisaties in Nederland is design een bijzaak, het gaat natuurlijk meer om de producten of diensten dan om de uitstraling. Maar daar lopen veel organisaties vaak mis. Vormgeving heeft niet alleen de functie om een advertentie of website mooier te laten ogen, de kracht en invloed die je kunt creëren met design is groter dan de meeste mensen denken. Vooroordelen en eerste indrukken kunnen de interesse van de klant beïnvloeden. Met intelligente design kan je die interesse behouden of zelfs versterken. https://vandiemenpr.nl/wp-content/uploads/2022/02/Vergelijking.mp4

Het belang van design

Het is essentieel om design van je organisatie slim te benaderen en er diep en hard over na te denken; wat maakt jouw klant nou geïnteresseerd in jouw product of dienst? Wat zorgt er voor dat ze stoppen met scrollen of doorbladeren om naar jouw advertentie te kijken? Getalenteerde designers kunnen deze vragen beantwoorden, vaak niet met tekst, maar met beeld. Informatie overbrengen kan veel effectiever met beeld dan met tekst. Je kan namelijk effectiever een gevoel of een boodschap overbrengen, dit komt door die voornoemde onbewuste vooroordelen; door deze onder controle te houden kan je de aandacht van een consument aanhouden en zelfs leiden naar specifieke kernwaarden, diensten, producten etc.  

Kleuren associatie

Designers kunnen bijvoorbeeld kijken naar welke associatie mensen hebben bij een specifieke kleur, en dit zo gebruiken om jouw doelgroep een gevoel te geven. Luxe, betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid, blijdschap etc. Ze kunnen van een levenloze lap tekst een avontuurlijke en pakkende beleving maken.

Dit kan het gevoel en de identiteit van jouw organisatie in een nieuw licht zetten, zodat de consument voordat ze contact op hebben genomen al een positieve ervaring hebben met jouw organisatie of product. Meer weten? Het beheersen van het medialandschap is heel belangrijk om die positieve ervaringen te behouden, wil jij hier meer over weten? Wij hebben hier eerder een blog over geschreven, klik hier om de blog “Hoe ziet het medialandschap eruit?” te lezen. Niels Heino

09-04-2024 Ieder jaar kiest Continews een goed doel uit om gedurende 12 maanden gratis voor te werken. Een gift in de vorm van een Nicheabonnement, waarbij maandelijks proactief media-aandacht wordt gegenereerd. Afgelopen jaar viel de keuze op Made Blue Foundation.
18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media