Drie voordelen van het bij- en omscholen van medewerkers

De ontwikkeling van je personeel is erg belangrijk. In feite is het belang van het bij- en omscholen de laatste jaren alleen maar toegenomen. Organisaties beschouwen het leren en ontwikkelen van medewerkers over het algemeen als een verplichting, maar als alle voordelen opgesomd worden, is dit juist een investering.
Author ContiNews
Date 1 april 2021
Categorie Blogs & Vlogs
WhatsApp-Image-2021-04-01-at-15.43.56
Date 1 april 2021
Categorie Blogs & Vlogs

De ontwikkeling van je personeel is erg belangrijk. In feite is het belang van het bij- en omscholen de laatste jaren alleen maar toegenomen. Organisaties beschouwen het leren en ontwikkelen van medewerkers over het algemeen als een verplichting, maar als alle voordelen opgesomd worden, is dit juist een investering. Door medewerkers cursussen en trainingsmogelijkheden aan te bieden, til je hun kennis en kunde naar een hoger niveau en profiteer je daar als organisatie van hen. Het bedrijf is wendbaarder, gericht op de toekomst en kan makkelijker reageren op veranderingen. Bovendien zorgt het opleiden van medewerkers voor meer motivatie en loyaliteit! Kortom, het bij- en omscholen van medewerkers heeft een heleboel voordelen. Hieronder zet ik er drie voor je op een rij: 

 

1. Bij- en omscholing laat de organisatie groeien 

Veel bedrijven hebben te maken met het probleem van het vervullen van vacatures en de arbeidsmarkt is momenteel schaars. Een oplossing hiervoor is het kijken naar kansen intern. Het kan namelijk een erg slimme zet zijn om je personeel bij- of om te scholen om openstaande vacatures te vervullen. 

 

2. Hogere kwaliteit en een betere concurrentiepositie

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat goed opgeleide medewerkers efficiënter, productiever en kwalitatief beter werken. Het werkplezier van medewerkers wordt verhoogd na bij- en omscholing, wat ervoor zorgt dat er beter gepresteerd wordt. 

 

3. Gemotiveerder en loyaler

Uit onderzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid (SZW) is gebleken dat medewerkers bijdragen aan een goede werksfeer wanneer zij kunnen studeren. Dit is de reden dat het bij- en omscholen van medewerkers een positieve invloed heeft op de bedrijfscultuur. Omscholing betekent dat medewerkers de werkplek meer waarderen en ze zijn gemotiveerder en loyaler aan de organisatie. Ben jij na het lezen van deze voordelen geïnteresseerd geraakt in het bij en omscholen van jouw medewerkers? Sinds een half jaar bieden wij een bij- en omscholingstraject aan op vlak van PR en marketing: programma’s die onze klanten ‘het’ letterlijk zelf leren doen. Kijk vooral hier voor meer informatie, kom snel een keer langs of neem telefonisch contact met ons op. Wij vertellen graag meer over het ‘Zelf doen’ traject. Groetjes Dewi

24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakel heeft voor het versterken van de naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
08-06-2022 Frank Griekspoor is mede-eigenaar van Griekspoor, een multifunctioneel familiebedrijf in de civiele techniek sinds 1968. De onderneming werkt aan bruggen, grond, weg en water, sport- en speelvoorzieningen en belijning. Dit doet zij voor publieke opdrachtgevers en private partijen. Hij is heel blij met Continews, omdat het bureau hen op professionele wijze laat opvallen in hun bijzondere sector.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media