Een ijzersterk merk

Een tijdje geleden schreef mijn collega Els een blog genaamd ‘Alles voor een glimlach’. Hierin nam zij, zoals de titel al doet vermoeden, Coolblue onder de loep. Hebben zij het geheim achter een sterk merk ontrafelt, of zijn ze inmiddels ingehaald?
Author Renée Arts
Date 7 juni 2022
Categorie Blogs & Vlogs
Ontwerp zonder titel (60)
Date 7 juni 2022
Categorie Blogs & Vlogs

Sterk merk
Om je merk zo sterk mogelijk te maken, moeten allereerst een aantal bouwstenen ijzersterk staan. De identiteit, communicatiemiddelen, positionering, kernwaarden en ga zo maar door. Ook het interne imago moet tip-top in orde zijn, zonder medewerkers die de identiteit uitdragen ben je immers nergens. Maar vergeet vooral de kracht van (social) media niet. Publiciteit kan jouw organisatie immers maken, maar ook breken.

 

Best Social Awards
De aanleiding van deze blog? Recent zijn The Best Social Awards 2022 uitgereikt. In de categorie ‘business’ werden onder andere het beste merk op Facebook en het beste merk op Instagram verkozen door een deskundige jury.

 

NS
De grote winnaar in van het beste merk op Facebook was dit jaar de NS. Ondanks de concurrentie van Bol.com en Kruidvat wisten zij de jury te overtuigen, voornamelijk door het brengen van persoonlijke verhalen van reizigers en personeel. Zo ook het verhaal van Nikki die in slaap viel in de laatste trein, wat zich vervolgens vertaalde naar een korte strip.

 

Too Good To Go
Ook het recent opgerichte Too Good To Go gaat er met de winst vandoor, als beste merk op Instagram. Niet geheel naar verwachting, want mede-kanshebbers De Speld en Bol.com hebben al de nodige landelijke media weten te bereiken. De organisatie speelt met hun rubriek Old me vs. New me niet alleen in op de trend dat iedereen zichzelf tegenwoordig wil ‘verbeteren’, ook laten ze op een slimme manier zien hoe veelzijdig hun assortiment kan zijn.

 

Storytelling
Wat kunnen we hieruit concluderen? Deze bedrijven hebben hun interne imago ongetwijfeld perfect op orde, maar hebben deze prijs voornamelijk te danken aan de juiste media-aandacht. Naar mijn idee wordt een sterk merk steeds meer geassocieerd met een goed verhaal. Het is dan ook niet voor niets dat storytelling steeds populairder wordt binnen de bedrijfswereld.

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media