Geef aandacht aan wat wel kan

Media zijn toch altijd alleen maar opzoek naar het negatieve haakje? Ja dat is waar. Mijn tip is om daar vooral niet direct tegenin te gaan.
Author ContiNews
Date 20 juli 2021
Categorie Blogs & Vlogs
1 1
Date 20 juli 2021
Categorie Blogs & Vlogs

Media zijn toch altijd alleen maar opzoek naar het negatieve haakje? Ja dat is waar. Mijn tip is om daar vooral niet direct tegenin te gaan. Wat er nu gebeurt qua woordvoering van de overheid rondom corona is een mooi voorbeeld. Geen idee waar je het over hebt?  De overheid vertelt vooral wat er allemaal niet kan en wat er nog niet goed gaat. Viroloog Louis Kroes had het daar ook laatst over tijdens een interview op BNR. Wat zei ze dan?  Dat het logisch is dat slecht nieuws gebracht moet worden. Zeker in dit geval. Maar het is ook de rol en taak van woordvoerders om de uitweg te laten zien. Te vertellen wat wel allemaal goed gaat, hoe dingen worden opgelost en wat we met elkaar allemaal wel hebben. Beetje storytelling dus? Zeker, een verhaal kan niet alleen maar positief zijn. Dus vertel lekker de down side maar geef journalisten ook handvatten om de positieve draai aan een verhaal te geven. We zijn allemaal gek op een goed einde en dat is niet voor niets.

Tags BtB | BtC | Duurzaamheid | e-commerce | Hotellerie / MICE | Non-profit | Travel
18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media