Hoe een huisstijl aanpassing je organisatie kan veranderen

Huisstijlen hebben veel invloed op de perceptie en eerste indrukken van een organisatie, soms met positieve gevolgen en soms met massaal negatieve gevolgen. Ik geef van beide een voorbeeld: Positieve impact
Author ContiNews
Date 10 maart 2022
Categorie Blogs & Vlogs
Blog-Thumbnail-socials-1 (1)
Date 10 maart 2022
Categorie Blogs & Vlogs

Huisstijlen hebben veel invloed op de perceptie en eerste indrukken van een organisatie, soms met positieve gevolgen en soms met massaal negatieve gevolgen. Ik geef van beide een voorbeeld:   Positieve impact Mozilla is een open source webbrowser, dat houdt in dat de code en de software gratis zijn om open te maken en te sleutelen zonder legale problemen. Hun oude logo had niet meteen een impressie van een webbrowser, en daar moest verandering in komen. Met een logo redesign wedstrijd is dit het resultaat geworden: Moz://a; dit geeft een nieuwe gebruiker meteen de perceptie van een webbrowser. Negatieve impact Vooral voor mainstream populaire bedrijven komt het heel vaak voor dat een redesign van hun huisstijl negatieve gevolgen heeft. Een goed voorbeeld hiervan is het bedrijf achter Facebook, zij gingen vorig jaar van branding veranderen naar Meta. Een nieuw logo werd onthuld, met veel gemixte reacties. Het logo is eigenzinnig, mooi en herkenbaar; maar mensen waren gewend geraakt aan de oude huisstijl, en dit had negatieve gevolgen. Meta heeft 20 miljoen dollar uitgegeven aan de redesign. Uit deze data van the Morning Consult blijkt dat over het algemeen gebruikers niet enthousiast zijn over het nieuwe logo (maar 32% van volwassenen waren tevreden). Organisaties moeten dus veel rekening houden met de wensen en ervaringen van hun klanten, en als een redesign nodig is zo veel mogelijk binnen dat kader blijven. Anders nemen ze een gigantisch risico.   Wil je meer weten over de invloed van design? Lees hier onze blog.

24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
08-06-2022 Frank Griekspoor is mede-eigenaar van Griekspoor, een multifunctioneel familiebedrijf in de civiele techniek sinds 1968. De onderneming werkt aan bruggen, grond, weg en water, sport- en speelvoorzieningen en belijning. Dit doet zij voor publieke opdrachtgevers en private partijen. Hij is heel blij met Continews, omdat het bureau hen op professionele wijze laat opvallen in hun bijzondere sector.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media