Hoe kom je aan inspiratie?

Jouw organisatie maandelijks in de media. Klinkt interessant, toch? Maar dat vereist wel inspiratie. Hoe komen wij dan steeds aan inspiratie om onze opdrachtgevers maandelijks in de media te laten komen?
Author Renée Arts
Date 28 juli 2022
Categorie Blogs & Vlogs
Kopie van Quote post opzet (14)
Date 28 juli 2022
Categorie Blogs & Vlogs

Jouw organisatie maandelijks in de media. Klinkt interessant, toch? Maar dat vereist wel inspiratie. Hoe komen wij dan steeds aan inspiratie om onze opdrachtgevers maandelijks in de media te laten komen?

Constant proces
Om opdrachtgevers maandelijks in de media te laten komen, ben je bezig met een constant proces. Voor mij houdt dat in om mij bewust te zijn van de doelen van de opdrachtgever, de gewenste identiteit, aanverwante onderwerpen en relevante media.

Beginnen bij het begin
Toch zou ik haast zeggen: begin eens met de krant lezen. Nu hoor ik je bijna lachen, maar het valt mij gewoon op dat PR-adviseurs nauwelijks nieuws volgen of lezen. Als je niet op de hoogte bent van maatschappelijke ontwikkelingen, hoe kun je er dan op inhaken?

En dan?
Ik wil overigens niet zeggen dat de krant lezen de enige manier is om inspiratie op te doen. Ik vergelijk bijvoorbeeld constant aandacht van de concurrenten van opdrachtgevers in de media. Daarnaast kijk ik wat er gepubliceerd wordt over relevante onderwerpen en door wie. Maar ook welke maatschappelijke ontwikkelingen en trends ik op aan kan haken en natuurlijk de maandelijkse gesprekken met opdrachtgevers om kansen te spotten. Kortom: inspiratie is overal, als je maar om je heen blijft kijken.

Casper van Diemen

18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media