Interview met onze trainee Puck

Ik ben Puck, ik ben 23 jaar en ik werk hier sinds een paar maanden als trainee marketing, communicatie & PR.
Author Casper van Diemen
Date 20 mei 2022
Categorie Blogs & Vlogs
vlcsnap-2022-05-20-14h35m19s815
Date 20 mei 2022
Categorie Blogs & Vlogs

Hoe begeleidt Continews jou met je werk?

Ik werd meteen in het diepe gegooid en dat is wat ik persoonlijk heel erg fijn vind. Ik leer daar namelijk het meeste van. Ik ben minder van het uit boeken leren of het luisteren naar iets wat gepresenteerd wordt. Het is echt een praktijkvak, en in dat proces word je begeleidt en geholpen. Je krijgt meteen verantwoordelijkheid en vertrouwen in het vak, en als je een vraag hebt, kun je die altijd stellen.

Heb je het gevoel dat je hierbij groeit als PR-adviseur?

Door de werkwijze groei ik echt enorm snel. Ik merk dat ik een veel beter perspectief heb gekregen van ons vak en ik leer veel sneller dan ik verwacht had. Door die “hands on” manier van werken krijg je meteen een idee van hoe het echt werkt, en daar kan je enorm veel leren.

Continews is een uniek bedrijf, hoe is het werken bij Continews anders dan bij andere PR-bureaus?

Ik vond het lastig om aan een baan te komen omdat ik heel weinig ervaring had. En dat krijg ik elke keer terug te horen van verschillende pr-bureaus. Maar Continews stond open om mij een kans te geven en bood mij aan om een dag mee te werken. Dat beviel heel goed. De traineeship verloopt in een traject, een soort van leerproces, en je hebt echt het gevoel dat je dagelijks groeit in het werk wat je doet.

En wat is dat, nieuws maken?

Je wordt steeds handiger met het zien van wat relevant is. Wat voor data is interessant voor een journalist? Hoe kunnen we deze data verkrijgen? Zo krijg je al snel een goed idee hoe je ervoor kun zorgen dat jouw klant in de media komt.

 

Je hebt dus veel contact met lokale en landelijke media, Heb je het gevoel dat je een breder beeld hebt van hoe zij werken?

Je krijgt al heel snel een nieuw perspectief in het werk wat ze doen. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwtjes en data. Het is eigenlijk veel toegankelijker dan ik dacht. Eerst is het wel even spannend, bellen met een journalist. Je merkt echt dat ze open staan voor wat je te bieden hebt.

Hoe is het team?

Ik denk dat Continews heel erg de mentaliteit heeft van: Teamwork makes the dream work. Het is niet alleen binnen Continews teamwork, maar ook met je klanten, en met journalisten. Zo zorg je er samen voor dat je goede resultaten kan behalen.

Het is ook fijn dat het gezellig is, en het niet altijd over werk gaat. Soms samen even buiten een loopje doen is natuurlijk ook fijn.

18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media