Je zal maar journalist zijn in deze tijd….

Vrijdagmiddag 16:00: ‘’Ik heb je zojuist een persbericht gestuurd maar nog geen reactie, is dit relevant voor jullie?!’’ Je voelt de frustratie waarschijnlijk al aan, hier zit geen enkele journalist op te wachten. Als PR-adviseur werk je nauw samen met verschillende journalisten en heb je daarmee direct de mogelijkheid om ze flink de kast op te jagen.
Author Els Kaptijn
Date 22 juli 2022
Categorie Blogs & Vlogs
Blog: journalisten op de kast jagen
Date 22 juli 2022
Categorie Blogs & Vlogs

Hoe krijg je als PR-adviseur een journalist op de kast 

 

Vrijdagmiddag 16:00: ‘’Ik heb je zojuist een persbericht gestuurd maar nog geen reactie, is dit relevant voor jullie?!’’ Je voelt de frustratie waarschijnlijk al aan, hier zit geen enkele journalist op te wachten. Als PR-adviseur werk je nauw samen met verschillende journalisten en heb je daarmee direct de mogelijkheid om ze flink de kast op te jagen.  

 

Dat is overigens natuurlijk niet de bedoeling! Maar ook wij zijn ons ervan bewust dat we niet altijd de favoriete melding van onze geliefde journalisten zijn. Daarom een kleine greep uit fouten die wij niet meer zullen maken, want niets zo belangrijk als een liefhebbende journalist…  

 

  1. Mailbox: 2310 ongelezen 

Een journalist heeft er dagen tussen zitten dat er honderden mails binnen komen, en ga daar nog maar eens relevante berichten tussenuit plukken. Je zult overigens ook niet de enige zijn die daarna nog een reminder stuurt, dit zorgt slechts voor nog minder overzicht. De oplossing? Gewoon even bellen! Een stuk sneller, persoonlijker en zo weet je direct of jouw informatie relevant is. Is dit niet het geval? Vraag door naar de gewenste informatie, zo voorkom je direct de irritatie van nutteloos nieuws aanbieden.  

 

  1. Wie heb ik aan de lijn?

‘’Ik heb leuke informatie voor je over de stijgende vraag naar elektrische auto’s’’, iets wat je niet hoeft te zeggen tegen een journalist die schrijft over reizen en toerisme. Zonde van zijn of haar tijd, om informatie aan te bieden waar ze op voorhand als niets mee kunnen. Simpel te voorkomen ook: gewoon even research doen, bijvoorbeeld via LinkedIn.  

 

  1. Dus, morgen online?!

Nieuws stopt nooit, dus een journalist stopt niet iedere dag stipt om 17:00 met werken. Toch is het belangrijk om ook een beetje aan timing te denken om irritatie te voorkomen. Actueel nieuws verstuur je zo vroeg mogelijk op de dag, en met reminders wacht je een aantal dagen. Als jouw nieuws treffend en goed getimed is, verschijnt het vanzelf.  

 

Lieve journalisten, we zijn blij met jullie en doen ook maar gewoon ons werk. Hopelijk houden we genoeg rekening met jullie, en deze lezers van deze blog voortaan ook. 😉  

 

Renée Arts, PR-adviseur Continews 

Tags BtB | BtC | Duurzaamheid | e-commerce | Hotellerie / MICE | Non-profit | Travel
09-04-2024 Ieder jaar kiest Continews een goed doel uit om gedurende 12 maanden gratis voor te werken. Een gift in de vorm van een Nicheabonnement, waarbij maandelijks proactief media-aandacht wordt gegenereerd. Afgelopen jaar viel de keuze op Made Blue Foundation.
18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media