Kamervragen VVD over extra kosten eigenaren zonnepanelen van energiebedrijven

Het is voor mensen toch bijna niet meer te volgen? Wel zonnepanelen, geen zonnepanelen, thuisbatterij of niet, warmtepomp en daarbij het liefst nog een dynamisch energiecontract. Of toch maar niet?
Author Puck Peters
Date 1 september 2023
Categorie Blogs & Vlogs, Klanten in de media
Name Casper van Diemen
def-min 2
Date 1 september 2023
Categorie Blogs & Vlogs, Klanten in de media
Name Casper van Diemen

En om het nog ingewikkelder te maken kondigde Vandebron aan eigenaren van zonnepanelen extra te gaan belasten. Een opvallende stap, dat is zeker. Voor ons een mooie aanleiding om nieuws te maken samen met Soly. Zelfs de VVD stelde er Kamervragen over.

 

Uit ons onderzoek blijkt dat 9 op de 10 zonnepanelen-eigenaren het oneens zijn met de extra kosten voor het terugleveren van stroom. Ze zijn daardoor bereid te switchen.

 

Bijna 85% procent van de respondenten geeft aan het onterecht te vinden dat zij moeten betalen voor deze druk op het energienet. Eenzelfde aantal respondenten geeft aan zelfs te willen switchen van energieleverancier als deze lagere terugleveringskosten hanteert.

Bijna 75% geeft aan dat ze van plan zijn om hun energiegedrag aan te passen om zo terugleveringskosten te vermijden. Dit kan bijvoorbeeld door vaker overdag de wasmachine en droger aan te zetten op de momenten dat je zonne-energie produceert. Bijna de helft geeft aan de aanschaf van een energiemanagementsysteem te overwegen. Verder creëert deze maatregel ook meer belangstelling voor een thuisbatterij. Zo sla je energie op en verminder je de teruglevering ervan. 68% van de respondenten overweegt om een thuisbatterij aan te schaffen om zo terugleveringskosten te vermijden.

 

Volg jij het nog? De media zit er in elk geval bovenop. 

Onderstaand een greep uit enkele resultaten voor Kamervragen VVD over extra kosten eigenaren zonnepanelen van energiebedrijven

Tags BtC | Duurzaamheid
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media