Moet ik mijn SEO-tekst op social media delen of niet?

Wij krijgen vaak de vraag of een SEO-tekst gedeeld moet worden op social media. Ik betrapte mezelf erop dat ik het niet helemaal zeker wist. Het delen van een SEO-tekst doe je namelijk om meer verkeer te generen op die pagina wat zorgt voor een betere SEO-score. Alleen is een SEO-tekst vaak geschreven met het doel om te voldoen aan de eisen van Google en niet als doel om mensen te amuseren. Logischerwijs wordt de volgende vraag gesteld: ‘Kan een amuserende tekst dan niet tegelijkertijd voldoen aan de eisen van Google?’.
Author ContiNews
Date 30 juni 2021
Categorie Blogs & Vlogs
SEO
Date 30 juni 2021
Categorie Blogs & Vlogs

Wij krijgen vaak de vraag of een SEO-tekst gedeeld moet worden op social media. Ik betrapte mezelf erop dat ik het niet helemaal zeker wist. Het delen van een SEO-tekst doe je namelijk om meer verkeer te generen op die pagina wat zorgt voor een betere SEO-score. Alleen is een SEO-tekst vaak geschreven met het doel om te voldoen aan de eisen van Google en niet als doel om mensen te amuseren. Logischerwijs wordt de volgende vraag gesteld: ‘Kan een amuserende tekst dan niet tegelijkertijd voldoen aan de eisen van Google?’. En met die vraag wordt gelijk de vinger op de zere plek gelegd. In een eerdere blog schreef ik over een nieuwe AI (Artifical Intelligence) software van Google die ervoor zorgt dat een website zo menselijk mogelijk gescand kan worden en daar dus ook punten op kan scoren. Je leest hem hier. Deze techniek zorgt er dus voor dat menselijke teksten ook geïndexeerd kunnen worden en dus -antwoord gevend op bovenstaande vraag- kan een amuserende tekst net zo goed geïndexeerd worden als een SEO-tekst. Sterker nog, een pagina die vaker bekeken wordt zal hoger gezet worden dan een minder bekeken SEO-tekst. Desondanks is het erg lastig om de juiste keywords te verwerken in een amuserende tekst. Mijn antwoord is dan ook om het te combineren door bijvoorbeeld om de ene week amuserende blog te maken en de andere week een informatieve SEO-tekst. Mijn antwoord op de vraag is: ja, mits nagedacht is over de doelgroep. Is het een amuserende tekst die voor de doelgroep relevant is? Dan zou ik hem zeker delen. Wanneer het eerder een informatieve tekst is zou je hem wellicht op een andere manier kunnen promoten, bijvoorbeeld op een forum waar meer informatieve onderwerpen besproken worden. Meer tips over hoe je een hogere positie binnen google kan claimen? Die lees je hier:

Tom Winter

09-04-2024 Ieder jaar kiest Continews een goed doel uit om gedurende 12 maanden gratis voor te werken. Een gift in de vorm van een Nicheabonnement, waarbij maandelijks proactief media-aandacht wordt gegenereerd. Afgelopen jaar viel de keuze op Made Blue Foundation.
18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media