Scoren met je LinkedIn posts

LinkedIn is by-far het grootste zakelijke netwerk. Des te meer mensen en organisaties er op LinkedIn zitten, des te meer berichten er geplaatst worden. Dit houdt in dat je meer moeite moet doen om op te vallen. Maar hoe werkt dat algoritme nou eigenlijk?
Author ContiNews
Date 22 juli 2021
Categorie Blogs & Vlogs
greg-bulla-auITmXWF3Qw-unsplash (2) (1)
Date 22 juli 2021
Categorie Blogs & Vlogs

LinkedIn is by-far het grootste zakelijke netwerk. Des te meer mensen en organisaties er op LinkedIn zitten, des te meer berichten er geplaatst worden. Dit houdt in dat je meer moeite moet doen om op te vallen. Maar hoe werkt dat algoritme nou eigenlijk? Het LinkedIn algoritme werkt een beetje zoals de algoritmes van Facebook en Instagram. Het stuurt erop dat je content ziet die relevant is voor jou en die je waarschijnlijk interessant vindt. Like je dus bijvoorbeeld veel berichten die gaan over tuinieren, dan krijg je vaker soortgelijke content te zien. Je krijgt dus niet alle updates te zien, want dat zijn er te veel. Het algoritme maakt een selectie voor jou van berichten die jij (als het goed is) interessant vindt. Hoe kun je scoren? Ik deel drie simpele tips. 

  • Op LinkedIn kun je verschillende soorten berichten plaatsen. Bijvoorbeeld een tekst, een afbeelding, een video, een link of een combinatie hiervan. Er zit al veel verschil in bereik van het type bericht. Voor berichten met video ligt het bereik doorgaans 20% tot 40% hoger zien wij bij veel klanten, dan bijvoorbeeld een bericht met enkel tekst.
  • Ook hashtags kunnen een positieve uitwerking hebben. Voeg ongeveer 3 tot 8 relevante hashtags toe aan je bericht. Meer niet, want dan ziet het platform dit als spam. Het is trouwens best interessant om eens te kijken welke hashtags er veel gevolgd worden. Op LinkedIn kun je in de zoekbalk een hashtag opzoeken en op die manier achterhalen hoeveel volgers zo’n hashtag heeft. Hoe meer volgers, hoe meer mensen jouw bericht in hun tijdlijn voorbij zien komen.
  • Interactie is key. Probeer interactie te krijgen op je berichten en reageer op de commentaren. Likes en deelacties zijn leuk, maar LinkedIn ziet de commentaren als de beste interactie!

Benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is? Neem gerust contact met mij op! Groetjes Els 

24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakel heeft voor het versterken van de naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
08-06-2022 Frank Griekspoor is mede-eigenaar van Griekspoor, een multifunctioneel familiebedrijf in de civiele techniek sinds 1968. De onderneming werkt aan bruggen, grond, weg en water, sport- en speelvoorzieningen en belijning. Dit doet zij voor publieke opdrachtgevers en private partijen. Hij is heel blij met Continews, omdat het bureau hen op professionele wijze laat opvallen in hun bijzondere sector.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media