Vergroot de komkommertijd jouw kans op publiciteit?

De zomerperiode is weer aangebroken en half Nederland ligt binnenkort weer met de beentjes omhoog op het strand. Veel mensen gaan op vakantie, daarom is het vaak een relatief rustige periode als het gaat om nieuwtjes. Tenminste, daar wordt vaak vanuit gegaan. Zouden organisaties juist niet meer moeten profiteren van deze tijd?
Author Casper van Diemen
Date 7 juli 2022
Categorie Blogs & Vlogs
blog komkommertijd
Date 7 juli 2022
Categorie Blogs & Vlogs

De zomerperiode is weer aangebroken en half Nederland ligt binnenkort weer met de beentjes omhoog op het strand. Veel mensen gaan op vakantie, daarom is het vaak een relatief rustige periode als het gaat om nieuwtjes. Tenminste, daar wordt vaak vanuit gegaan. Zouden organisaties juist niet meer moeten profiteren van deze tijd?


Ik heb het hier natuurlijk over de komkommertijd. De betekenis van komkommertijd luidt als volgt: “een aanduiding voor de rustige zomerperiode, waarin er weinig nieuws en handel is.” Mijn vraag is of het niet, juist dan, hét moment voor jouw organisatie is om dat podium in de media te claimen. 
 

 

Een even dikke krant 

Want waarom zouden organisaties niet meer profiteren van het feit dat de media het moeilijk hebben in de komkommertijd? Er moet toch elke dag een krant verschijnen, ook in de zomer. Want ook dan duurt het journaal even lang en is de krant even dik als anders. De komkommertijd geeft journalisten de kans om na te denken over onderwerpen die wel aandacht verdienen, maar die dit door de drukte niet altijd krijgen. Daarnaast consumeren we zelfs meer online nieuws gedurende deze periode. 

 

 

 

Een niet zo rustige zomer 

Voor nieuwsmakers is het in de komkommertijd niet altijd ‘zoeken’ naar nieuws. Denk bijvoorbeeld eens aan de zomer van 2014, met de MH17 vliegramp. Of de zomer van 2017, toen een bestelbus op het publiek inreed op de Ramblas in Barcelona, het hartje van de stad. Journalisten liggen absoluut niet achterovergeleund op het strand. Je weet nooit wanneer wat gebeurt. 

 

Continu in de media 

Dat is tevens meteen het leuke van mijn werk als PR-adviseur. Komkommertijd of niet, omdat het medialandschap zo onvoorspelbaar is, is geen enkele dag hetzelfde. Het inspelen op actualiteiten kan in de komkommertijd misschien een uitdaging zijn, maar met het juiste haakje kunnen we er samen met jouw organisatie voor zorgen dat jij ook in de zomerperiode continu in de media komt.  

Dus, minder nieuws in de komkommertijd? Nee hoor, naar mijn mening liggen er dan vaak juist kansen voor organisaties op het gebied van free publicity.  

 

Jouw organisatie in de media, ook in de komkommertijd? Neem dan contact met ons op via deze pagina.  

 

Puck, Continews-maker 

09-04-2024 Ieder jaar kiest Continews een goed doel uit om gedurende 12 maanden gratis voor te werken. Een gift in de vorm van een Nicheabonnement, waarbij maandelijks proactief media-aandacht wordt gegenereerd. Afgelopen jaar viel de keuze op Made Blue Foundation.
18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media