Wat is PR?

PR, marketing en communicatie zijn voor velen holle begrippen. Dat geldt ook voor mij. Maar laatst kwam ik zo’n mooie definitie van PR tegen, dat het door mijn gedachten blijft gaan. Hij is afkomstig van Marnix Geus, auteur van het boek Mensenhandel en grondlegger van Het PR Bureau, en luidt als volgt: PR gaat over attent zijn. Betrokken zijn bij mensen.
Author ContiNews
Date 1 augustus 2019
Categorie Blogs & Vlogs
Wat-is-pr
Date 1 augustus 2019
Categorie Blogs & Vlogs

PR, marketing en communicatie zijn voor velen holle begrippen. Dat geldt ook voor mij. Maar laatst kwam ik zo’n mooie definitie van PR tegen, dat het door mijn gedachten blijft gaan. Hij is afkomstig van Marnix Geus, auteur van het boek Mensenhandel en grondlegger van Het PR Bureau, en luidt als volgt: PR gaat over attent zijn. Betrokken zijn bij mensen. Persoonlijke aandacht geven. Vragen stellen. Luisteren. Tijd vrijmaken. Hen serieus nemen. En… op het juiste moment mensen aan elkaar koppelen. Een goede PR-adviseur is supernieuwsgierig en gebruikt op slimme en tactische manier informatie om effect te genereren. Dat brengt mij op een kleine aanvulling van de mooie definitie van Marnix: PR gaat over attent zijn. Betrokken zijn bij mensen. Persoonlijke aandacht geven. Vragen stellen. Luisteren. Tijd vrijmaken. Hen serieus nemen. Snappen hoe een betreffende markt beweegt. Doelgroepen begrijpen. Voelen wat nieuws is en proactief anticiperen hierop. De laatste vier zinnen voeg ik toe omdat je uiterlijk wel de business moet snappen om waardevolle resultaten te generen voor klanten, hoe nieuwsgierig en attent je ook bent ? Casper van Diemen  

18-01-2024 Univé Noord-Holland is een regionale vestiging van Univé, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die opereert als een coöperatie. Dat doen ze onder andere vanuit twaalf winkels verspreid over Noord-Holland, het Groene Hart en Zwolle. Al sinds 1794 helpt Univé Noord-Holland risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Karin Groot van Univé Noord-Holland vertelt over hun manier van werken en over de samenwerking met Continews.
24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media