Zo werk je aan je externe imago!

Waarom is een goed (online) imago belangrijk? Het antwoord is eigenlijk eenvoudig: een goed imago vergroot de aantrekkelijkheid van organisaties voor verschillende doelgroepen (klanten, relaties en medewerkers). En dat is wat je als organisatie wil natuurlijk!
Author ContiNews
Date 29 januari 2022
Categorie Blogs & Vlogs
pexels-fauxels-3183153
Date 29 januari 2022
Categorie Blogs & Vlogs

Waarom is een goed (online) imago belangrijk? Het antwoord is eigenlijk eenvoudig: een goed imago vergroot de aantrekkelijkheid van organisaties voor verschillende doelgroepen (klanten, relaties en medewerkers). En dat is wat je als organisatie wil natuurlijk! Organisaties vergeten vaak, of durven wellicht niet, om jaarlijks het externe imago te meten. Het externe imago meten hoeft eigenlijk niet eens jaarlijks. Het kan op verschillende momenten, en geeft inzicht in waarom het imago van jouw merk cruciaal is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je als organisatie bezig bent met het rebranden van jouw merk en input wenst over de huidige stand van zaken en positie ten opzichte van concurrenten. Een andere reden is dat je input wil om te sturen op relevante KPI’s: waar moet de toekomstige marketing en communicatie op focussen om het merk te laten groeien. Wat kun je met extern imago-onderzoek? Het imago-onderzoek geeft antwoord op vragen als: 

  • Hoe wordt de organisatie t.o.v. de concurrentie gezien door de doelgroep?
  • Welke associaties roept de organisatie op?
  • Wat is het gat tussen de gewenste en huidige identiteit van de organisatie?
  • Waar dient de marketing/communicatie op te focussen om dit gat meer in lijn te krijgen?
  • Hoe wordt de organisatie relevanter en aantrekkelijker voor de doelgroep?

Wil jij het antwoord op een van deze vragen weten. Trek aan de bel, wij helpen graag met een extern imago-onderzoek. Groetjes Els 

24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakeld heeft voor het versterken van zijn naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
08-06-2022 Frank Griekspoor is mede-eigenaar van Griekspoor, een multifunctioneel familiebedrijf in de civiele techniek sinds 1968. De onderneming werkt aan bruggen, grond, weg en water, sport- en speelvoorzieningen en belijning. Dit doet zij voor publieke opdrachtgevers en private partijen. Hij is heel blij met Continews, omdat het bureau hen op professionele wijze laat opvallen in hun bijzondere sector.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media