Imago beïnvloeden als een geitenwollen sok

Grappig, ik wilde een stukje typen over het onderwerp ‘verandering’, maar in slechts twee zinnen werd dit een jeukverhaal waar je U tegen zegt en dus heb ik alles gedelete. Hup! Terug naar af. Één, twee, weg ermee. Dat is het lekkere van werken met een Word-achtig programma. Ben je niet tevreden? Select, delete!
Author ContiNews
Date 24 december 2019
Categorie Blogs & Vlogs
close-up-high-angle-view-of-camera-251454-600x600
Date 24 december 2019
Categorie Blogs & Vlogs

De Roeptoeter staat op de lijst van bedreigde diersoorten

Grappig, ik wilde een stukje typen over het onderwerp ‘verandering’, maar in slechts twee zinnen werd dit een jeukverhaal waar je U tegen zegt en dus heb ik alles gedelete. Hup! Terug naar af. Één, twee, weg ermee. Dat is het lekkere van werken met een Word-achtig programma. Ben je niet tevreden? Select, delete! Binnen no-time tover je eindeloze tabulae rasae voor je neus en kun je onbeperkt fris beginnen. Zo verbeteren we net zolang tot het perfect lijkt. Het is net Instagram. Oké, ik dwaal af. Veranderen. Aanpassen. Dat is wat wij, levende wezens, doen om te overleven. Vraag maar aan Darwin. Je zou kunnen stellen dat wij met miljoenen jaren aan evolutie in ons DNA er vrij goed in geworden zijn. In de PR maken we gretig (en bewust) gebruik van het onbewuste aanpassingsvermogen van mensen. Zo bevorderen wij -bijvoorbeeld- stelselmatig het wederzijds begrip tussen een organisatie en haar publieksgroepen door partijen te beïnvloeden; we veranderen percepties. Een fijn handigheidje bij beïnvloeden van een imago. De crux is dat je vooral niet zelf moet roeptoeteren dat je veranderd bent. Het enige dat jij hoeft te doen, is het te laten blijken. Of zoals Prof. Dr. Fred van Raaij, hoogleraar economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg, zo mooi verwoordt: “Een imago verandert nooit omdat je als organisatie vertelt dat je bent veranderd. Het verandert pas als men ervaart dat je bent veranderd.” Zo simpel is het. (En oké, een beetje geitenwollen sok. Maar wel een hele zachte die je voet zo lekker warm houdt in koude dagen waardoor je leven een stuk leuker is. Koudvoetigen weten wat ik bedoel.) Als je meer wilt weten over PR, roeptoeter je dan even deze kant op? Dan haal ik je van de Rode Lijst Bedreigde Dieren af ? Groet, Amanda 

24-11-2022 BungalowSpecials, onderdeel van BookerZzz, in 2004 opgericht naar de succesformule van HotelSpecials.nl. Op de vergelijkingssite kunnen mensen eenvoudig bungalows uitzoeken en tegen de laagste prijs boeken. Fredrik Jansson, mede-eigenaar van onder andere BungalowSpecials, vertelt waarom hij Continews ingeschakel heeft voor het versterken van de naamsbekendheid op de Nederlandse markt.
12-10-2022 Foodello is een in Nederland vrij nieuwe online supermarkt. De retailer verkoopt voedsel en huishoudartikelen die niet in de winkelschappen belanden. Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste-houdbaar-tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt.
08-06-2022 Frank Griekspoor is mede-eigenaar van Griekspoor, een multifunctioneel familiebedrijf in de civiele techniek sinds 1968. De onderneming werkt aan bruggen, grond, weg en water, sport- en speelvoorzieningen en belijning. Dit doet zij voor publieke opdrachtgevers en private partijen. Hij is heel blij met Continews, omdat het bureau hen op professionele wijze laat opvallen in hun bijzondere sector.
Vorige
Volgende
Wij maken van jouw merk een bron van informatie voor relevante media